Real Madrid je sinoć u finalu Lige prvaka savladao Borussiju Dortmund rezultatom 2:0. “Kraljevi” su do pobjede stigli u drugom poluvremenu golovima Carvajala i Viniciusa Juniora, čime su po 15. put podigli pehar evropskog prvaka.

Dok se fudbalski svijet divi još jednom nevjerovatnom podvigu ovog giganta, čestitke su stigle i od njihovog najvećeg rivala – Barcelone. Katalonski klub je na društvenim mrežama čestitao Realu na osvajanju Lige prvaka, ali njihova objava nije prošla bez reakcija.

Objava Barcelone izazvala je niz brutalnih, ali i urnebesnih provokacija na društvenim mrežama. Navijači su se utrkivali ko će smisliti duhovitiji komentar, dok su mnogi isticali ironiju i rivalstvo između dva kluba. Uprkos tome, čestitka je pokazala sportski duh i poštovanje prema postignućima na terenu, čak i među najljućim suparnicima.

– Kada bi klubovima davali trofeje na čestitkama koje upućuju drugima, Barcelona bi bila najuspješniji klub na svijetu.

– Barcelona se treba zvati FC Čestitamo.

– Ovo je bilo sa nešto manje entuzijazma u odnosu na ranije, napisao je jedan korisnik Twittera/X uz fotografiju Barceloninih čestitki Real Madridu iz prethodnih godina.

ć