Očekuje se da će Benjamin Šeško ove sedmice potpisati novi ugovor s RB Leipzigom, čime će osigurati svoju budućnost u njemačkom klubu. Slovenski napadač, koji je pokazao impresivne performanse prošle sezone, privukao je pažnju mnogih velikih klubova.

Tokom proteklih mjeseci, Šeško se našao na radaru nekoliko klubova iz Premier lige, uključujući Arsenal, Chelsea i Manchester United. Njegove odlične igre i golgeterske sposobnosti učinile su ga jednim od najtraženijih mladih napadača u Evropi.

Šeško je imao klauzulu o oslobađanju u svom ugovoru s Leipzigom, koja bi ga stavila na raspolaganje za transfer od 55 miliona funti do kraja juna. Ova klauzula dodatno je povećala interesovanje klubova, ali čini se da će mladi napadač ipak ostati u Njemačkoj.

Umjesto odlaska, Šeško će potpisati poboljšani ugovor s RB Leipzigom, čime će produžiti svoj boravak u klubu prije početka Evropskog prvenstva 2024. godine.

Na Euru, slovenska reprezentacija će se sučeliti s jakim protivnicima poput Engleske, Danske i Srbije, a Šeško će imati priliku pokazati svoje vještine na najvećoj evropskoj sceni.

Sa svojih 21 godinu, Benjamin Šeško već je postigao 18 golova u svim natjecanjima za Leipzig prošle sezone, uključujući golove u svakoj od posljednjih sedam utakmica Bundeslige.

Njegov napredak i postignuća u prošloj sezoni nagovještavaju svijetlu budućnost, kako u klubu, tako i na međunarodnoj sceni.