Dominik Kotarski (24) nije uspio ući u Zlatkov Dalićev popis za Euro, čak ni kao treći golman, što je iznenađujuće s obzirom na sjajne nastupe za novog grčkog prvaka PAOK. Dinamovi igrači i navijači su se uvjerili u njegov talent tijekom osmine finala Konferencijske lige.

Očekivalo se da će Kotarski biti uvršten na popis za EP, posebno jer je debitirao za Hrvatsku prije samo tri mjeseca, na turniru u Egiptu.

Unatoč tome, Dalić mu je pružio priliku za debi tri mjeseca prije Eura, ali ga nije odveo u Njemačku. Trenutno je Kotarski iza Livakovića, Labrovića i Ivušića u reprezentaciji, ali klubovi iz najjačih liga žele ga u svojim redovima.

Gianluca Di Marzio, poznati izvor s transfer tržišta, izvještava da je Inter zainteresiran za hrvatskog golmana. Također, Augsburg iz Bundeslige i dva povratnika u najjače lige, Southampton i Parma, također su izrazili interes za njega.

PAOK je spreman prodati Kotarskog za 10 milijuna eura plus bonuse, kako navodi Di Marzio. Kotarski je prošao Dinamovu omladinsku školu, a kao 17-godišnjak prešao je u Ajax za 2 milijuna eura. Tri i pol godine kasnije, vratio se u Hrvatsku, točnije u Goricu na posudbu.

Nakon sjajne sezone, Nenad Črnko je otkupio golmana od Ajaxa za milijun eura, a zatim ga prodao PAOK-u za duplo više. Gorica bi mogla zaraditi i do 3 milijuna eura od bonusa na Kotarskom.