Defanzivac Zuricha, Nikola Katić, dobio je poziv selektora Sergeja Barbareza za posljednje okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ovaj poziv došao je nakon niza dobrih partija u švicarskom klubu, što je privuklo pažnju selektora Barbareza.

Katić se odazvao pozivu i upisao dva nastupa u prijateljskim susretima protiv Engleske i Italije. U obje utakmice pokazao je izuzetne defanzivne vještine, što je privuklo pohvale ne samo od stručnog štaba, već i od šire javnosti. Posebno se istakao u meču protiv Engleske, gdje je svojim čvrstim intervencijama i sigurnom igrom zadobio simpatije navijača.

Njegove performanse nisu prošle nezapaženo, te su mnogi ljubitelji fudbala izrazili svoje zadovoljstvo na društvenim mrežama. Pohvale su stizale sa svih strana, a Katić je postao predmet brojnih pozitivnih komentara. Ovo je bio veliki podstrek za mladog defanzivca, koji je tek započeo svoju reprezentativnu karijeru.

Sinoć se oglasio i na svom Instagram profilu, gdje je podijelio svoje utiske nakon ovih nastupa. U emotivnoj objavi, Katić je izrazio ponos zbog prilike da igra za Bosnu i Hercegovinu.

– Ponosan na svoje prve nastupe za BiH. Zahvaljujem se svima na sjajnoj dobrodošlici i jako se veselim sljedećim susretima, naveo je Katić.

Katićev entuzijazam i posvećenost nisu ostali nezapaženi ni među saigračima i stručnim štabom. Njegova profesionalnost i pristup igri poslužit će kao primjer mlađim igračima u reprezentaciji. Trener Barbarez istakao je da je zadovoljan Katićevim doprinosom i da računa na njega u budućim utakmicama.

Očekuje se da će Katić nastaviti s dobrim igrama i u narednim reprezentativnim akcijama, a njegovi navijači s nestrpljenjem iščekuju njegove buduće nastupe. Njegova priča je inspiracija mnogima i pokazuje kako trud i posvećenost mogu dovesti do uspjeha na velikoj sceni.