Anti Budimiru prošle jeseni ponovno je krenulo u reprezentaciji Hrvatske. Sjajni napadač Hrvatske opet je postao tema dana nakon što je svojim golom osigurao plasman Hrvatske na Euro u Njemačkoj.Budimir je već dugo dio reprezentacije, no nije uvijek bio u prvom planu. Sudjelovao je i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali nakon toga nije bio mnogo prisutan.

Budimir je rođen u Zenici jer u njegovom rodnom Žepču nije bilo bolnice.Iza Budimira stoji zaista inspirativna priča. Naime, Vatreni brine o svojoj budućnosti. Iako igra u jednoj od najjačih liga svijeta, španskoj Primeri, gdje zarađuje preko milion eura godišnje, hrvatski fudbaler također studira ekonomiju u Zagrebu, gdje će uskoro diplomirati.

Studira ekonomiju

Uzoran je student i uskoro bi trebao diplomirati. Uz sve to, izuzetno je inteligentan, a da nije nogometaš, vjerojatno bi imao uspješnu poslovnu karijeru.Budimir nije bio previše poznat široj javnosti, ali jedna priča učinila ga je izuzetno omiljenim, posebno među navijačima Osasune.

Prošle godine pomogao je starijoj ženi, oboljeloj od raka dojke, da stigne na vrijeme u bolnicu na sjeveru Španije, što je potaknulo ženinu kćer da preko društvenih mreža zahvali Osasuni što dovodi u klub “dobre ljude, a ne zvijezde”.

Priča o starici koja je mnoge dirnula

Mari Carmen Sierra Castillo rođena je prije 78 godina u Carcastillu, mjestu s 2455 stanovnika, na sjeveru Španije. Tamo je živjela 45 godina, ali zbog zdravstvenih problema morala se preseliti u Pamplonu, udaljenu 70 kilometara.

Mari Carmen redovno odlazi u bolnicu na odjel onkologije zbog raka dojke koji joj je otkriven prije 32 godine. Kako bi stigla na vrijeme, koristi se taksijem, ali tog jutra taksi nikako nije dolazio. Vrijeme je prolazilo, kiša je sve jače padala, kada je ugledala 190 centimetara visokog mladića koji joj je bio poznat.

Mladić je bio Ante Budimir, reprezentativac Hrvatske i napadač Osasune. Nakon kratkog ugodnog razgovora shvatili su da su susjedi. Budimir se ponudio da je svojim automobilom odveze na pregled u bolnicu. Tijekom puta su razgovarali o njenoj obitelji, situaciji u klubu Osasuni, a 31-godišnji nogometaš saznao je koliko je Mari Carmen privržena Crvenima iz Pamplone.

Kada se Mari Carmen vratila kući, ispričala je anegdotu svojoj kćeri Myriam, koja je ganuta odlučila podijeliti priču na društvenim mrežama.

“Mislim da nikada nisam podijelila nešto intimno, vezano za obitelj, na društvenim mrežama. Ne znam ni sama zašto ovo sada radim, zbog suzbijanja straha, da se isplačem ili jednostavno da izbacim iz sebe sve što osjećam”, napisala je Myriam na Instagramu.

Izgubio oca u tragediji

Kada je imao samo šest mjeseci, njegova obitelj otišla je u Hrvatsku, gdje je Ante i odrastao. Kroz život je prošao kroz veliku tragediju. Naime, njegov otac je poginuo u prometnoj nesreći.Zbog toga je Antu i njegove dvije sestre odgajala njegova samohrana majka, a iako nisu živjeli raskošno, ništa im nije nedostajalo.

“Rat i sve okolnosti su utjecale na to da napustimo dom i 1992. godine dođemo u Veliku Goricu. Tata mi je poginuo u automobilskoj nesreći. Mama Janja je sa mnom i dvije sestre Irenom i Renatom došla u Turopolje. Mama se žrtvovala za nas, sve nam je omogućila”, rekao je Budimir za 24 sata.