Hrvatska je remizirala s Albanijom 2:2 u drugom kolu Europskog prvenstva. Nakon vrlo lošeg prvog poluvremena, u kojem je Albanija vodila 1:0, momčad Zlatka Dalića uspjela je preokrenuti rezultat u drugom poluvremenu unutar dvije minute. Ipak, nisu uspjeli zadržati vodstvo, primivši gol za izjednačenje u 95. minuti.

Da bi prošla u osminu finala, Hrvatskoj je sada potrebna pobjeda protiv Italije u zadnjem kolu. Stručni komentator Tomislav Ivković je na HRT-u komentirao susret s Albanijom, rekavši da je rezultat realan. Istaknuo je da je Dalić podržao igrače koji nisu u formi, poput Juranovića, koji ne igra u Unionu, i Šutala, čija je forma pala nakon dolaska u Ajax.

Ivković je također spomenuo da Perišić i Brozović više nisu na vrhunskoj razini, te da Modrić više nije igrač kakav je bio.

“Još nije gotovo i trebamo to reći prije Italije. Oni Dalića doživljavaju kao oca koji ih je zadužio. Napravio je čudesne stvari u karijeri i te dečke je zadužio do kraja života. Ja se Modriću ispričavam, ali ja moram reći što vidim. On jednostavno više nije igrač kakav je bio.”