Nogometna reprezentacija Hrvatske napravila je veliki kiks u drugom kolu Europskog prvenstva, remiziravši s Albanijom 2:2, što ih je dovelo u tešku poziciju za borbu za nokaut fazu. Trenutno je Hrvatska posljednja u grupi B s jednim bodom, isto koliko ima i Albanija, ali uz bolju gol-razliku.

Albanija je u 95. minuti šokirala Hrvatsku i izvukla bod. Selektor Zlatko Dalić izrazio je razočaranje prvim poluvremenom, ali je bio zadovoljan igrom u drugom.

“Teška utakmica s dva različita poluvremena. U drugom smo dali sve od sebe da povedemo, ali primili smo gol u nadoknadi. Još je sve u našim rukama. Pobjeda nad Italijom vodi nas dalje,” rekao je Dalić.

Dalić je komentirao kako su u prvom poluvremenu pokušavali probijati po bokovima s Perišićem i Juranovićem, te balansirati s Gvardiolom i Petkovićem, ali nisu uspjeli. U drugom poluvremenu su uveli brže i življe igrače, što je donijelo poboljšanje.

Na pitanje o sprječavanju drugog gola Albanije, Dalić je rekao da se to moglo izbjeći, ali su se povukli u zadnjim minutama, što je protivniku omogućilo polukontre. Zahvalio je navijačima kojih je bilo više od 20.000 na tribinama u Hamburgu, te obećao da će učiniti sve da ih ne razočaraju.

Dalić je naglasio da pristup i zalaganje igrača nisu bili problem, već tromost i sporost u prvom poluvremenu. U drugom su poluvremenu pokazali kako trebaju igrati, ali su se bespotrebno povukli na kraju.

Hrvatska će protiv Italije igrati u ponedjeljak u 21 sat, a za prolazak dalje trebat će im pobjeda uz poraz Albanije od Španjolske, ovisno i o rezultatu sutrašnje utakmice Španjolske i Italije.