Nakon remija Srbije i Slovenije (1:1), Dragan Stojković Piksi odgovarao je na pitanja novinara, a jedno od prvih pitanja stiglo je od engleskog novinara iz Daily Maila. Upitan o mogućnosti da FSS napusti Euro ako UEFA ne kazni Hrvatsku i Albaniju zbog neprimjerenog skandiranja, Piksi je odgovorio:

“Hvala za pitanje, ali pitajte me nešto o utakmici. Za mene to nije bitno. Nisam ništa pročitao. Stvarno, ne znam što je rečeno.”

Podsjetimo, albanski navijači su tijekom utakmice skandirali “Ubij Srbina!”, a nekoliko navijača ušlo je na teren. Hrvati su zapalili dimne bombe i pridružili se skandiranju. Ovo je izazvalo reakciju FSS-a, čiji je generalni tajnik Jovan Šurbatović osudio događaje i najavio zahtjev za kaznama od UEFA-e:

“FSS će zahtijevati od UEFA-e najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo natjecanje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja. Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Uputit ćemo apel UEFA-i povodom današnjih događanja. To nema nikakve veze sa sportom i nogometom. Ne želimo politizirati prvenstvo.”