Španija je jučer u Gelsenkirchenu u drugom kolu grupe B pobijedila Italiju 1:0, osiguravši prvo mjesto u grupi i prolazak u osminu finala. Jedini gol pao je u 55. minuti kada je Nico Williams probio po krilu i ubacio loptu, koju je nesretno u svoju mrežu skrenuo Riccardo Calafiori nakon što je Morata promašio.

Španija je dominirala cijelu utakmicu, a Italija je imala sreće što je primila samo jedan gol. Italija nije uputila nijedan ozbiljan udarac prema španskom golmanu, dok je Donnarumma bio najbolji igrač Azzura. Italije.

Nico Williams (21) posebno se istaknuo na lijevom krilu, dominirajući nad talijanskim braničem Giovannijem Di Lorenzom, što su naglasili i talijanski mediji. Zamjenik urednika Gazzette dello Sport, Stefano Agresti, kritizirao je Spallettija zbog odluke da Di Lorenzo igra protiv Williamsa i ostane na terenu predugo.

Williams je mogao postići drugi gol, ali mu je udarac zaustavila stativa. Izabran je za igrača utakmice, a Arsenal i Chelsea već su pokazali interes za njegovim transferom. Ova dva kluba spremna su platiti odštetu od 55 milijuna eura, dok Barcelona zbog financijskih problema nije u mogućnosti konkurirati njihovim ponudama.

Arteta u Arsenalu vidi Williamsa na lijevom krilu, dok bi Saka igrao desno, a Gyokeres u vrhu napada. Chelsea vjeruje da bi ga mogao privući zahvaljujući Marcu Cucurelli, s kojim bi igrao na istoj strani i u klubu i u reprezentaciji.