Nogometna reprezentacija Gruzije remizirala je s Češkom Republikom u drugom kolu Evropskog prvenstva u Njemačkoj, a konačan rezultat bio je 1:1. Utakmica se odigrala u Hamburgu i bila je od izuzetne važnosti za obje ekipe u Grupi F. Gruzija je imala priliku da osvoji tri boda, ali je na kraju morala da se zadovolji jednim.

Tokom sudijske nadoknade, Gruzija je imala zlatnu priliku da postigne pobjednički gol. Trojica gruzijskih igrača istrčala su sjajnu kontru, a u idealnoj gol šansi našao se Saba Lobjanidze. Ovaj 29-godišnji ofanzivac Atlanta Uniteda imao je priliku da postane heroj nacije, ali je, nažalost, njegov udarac bio neprecizan.

Lobjanidze se našao oči u oči s golmanom Češke Republike i imao je savršenu priliku da postigne gol. Međutim, iz idealne pozicije šutirao je preko gola, ostavljajući tako rezultat nepromijenjenim na 1:1. Njegov nevjerovatan promašaj u 95. minuti susreta šokirao je navijače i ostavio Gruziju bez zaslužene pobjede.

Ovaj promašaj mogao bi skupo koštati Gruziju, koja se sada nalazi u nezavidnoj situaciji pred posljednje kolo. U prvom kolu su poraženi od selekcije Turske rezultatom 3:1, što znači da su sada u teškoj poziciji da se plasiraju u narednu fazu takmičenja. Njihova sudbina će se odlučivati u utakmici protiv moćne selekcije Portugala.

Posljednje kolo donosi još veći pritisak za Gruziju, koja će se suočiti s Portugalom, ekipom koja važi za jednog od favorita za osvajanje turnira.

Gruzijski tim će morati da pruži svoj maksimum i pokuša da ispravi greške iz prethodnih mečeva kako bi imali šanse za prolaz dalje. Utakmica protiv Portugala biće prava prilika za iskupljenje i pokazivanje pravog karaktera ekipe.