Reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihad Mujakić postat će drugo ljetno pojačanje Partizana. Kako prenosi Telegraf.rs, Mujakić je već stigao u Beograd, gdje će sutra potpisati ugovor i obaviti ljekarske preglede, a potom će se priključiti novim saigračima na pripremama u Sloveniji.

Partizan će platiti 900.000 eura obeštećenja za Mujakića, a Anaragucuu će pripasti i 20 posto od eventualne naredne prodaje. Iako su Turci inzistirali na 1.500.000 eura odštete, Mujakić je sam potaknuo ovaj transfer u Partizan. Prema istom izvoru, Mujakić je odbio druge ponude iz Turske te je čak oprostio klubu dio dugovanja kako bi ga pustili u Partizan.

Ovaj transfer predstavlja važan korak u karijeri Mujakića, priliku da se dokaže u jednom od najvećih klubova u regiji.

Njegovo iskustvo igranja za reprezentaciju BiH svakako će biti od koristi Partizanu u budućim utakmicama, dok će Mujakić imati priliku za napredak i usavršavanje pod trenerskim vodstvom Partizana.

Partizanova odluka da dovede Mujakića govori o ambicijama kluba da se pojača i ostvari uspjehe u narednoj sezoni.

Sa već dovođenjem Mujakića, klub je pokazao da ozbiljno pristupa pripremama za nadolazeće izazove, te se očekuje da će navijači s nestrpljenjem pratiti kako se Mujakić uklapa u ekipu i doprinosi njenim ciljevima.