Kultni španjolski klub Malaga uspio je izboriti povratak u drugu ligu Španjolske, popularnu Segundu, nakon dramatičnog završetka susreta protiv Gimnastica.

U prvom meču doigravanja slavili su rezultatom 2:1, a u revanšu su gledatelji svjedočili pravom spektaklu. Gimnastic je poveo s 1:0 u 72. minuti i izborio produžetke, unatoč igranju s igračem manje od 63. minute.

U produžecima je Santamaria u 93. minuti povisio na 2:0, što bi osiguralo promociju Gimnastica. Ipak, Malaga se vratila s golovima Dionija i Cordera u 108. i 121. minuti, izjednačivši na 2:2.

Uslijedilo je veliko slavlje navijača Malage, koji su na aerodromu dočekali igrače kao heroje u 05:30 sati. Ovaj povratak podsjetio je ljubitelje nogometa na sjajne igre Malage u La Ligi i Ligi prvaka prije 11 godina, kada su u timu bila imena poput Saviole, Santa Cruza, Demichelisa i Baptiste.

Tada je Malagu vodio Manuel Pellegrini. Nakon velikog pada, financijskog kolapsa 2018. godine i ispadanja u treću ligu prije dvije sezone, Malaga se sada vratila u drugu ligu.