Mostarski Zrinjski se priprema za sljedeću sezonu s dodatnim pojačanjima koja bi trebala značajno ojačati njihovu ekipu. Prema informacijama sa portala MeridianSportBH, Fran Topić i Ivan Posavec su blizu potpisa za ovaj klub.

Fran Topić, mladi fudbaler koji je prošle sezone igrao za Rudeš u HNL-u, dolazi kao krilni napadač s 20 godina. Sa 19 odigranih utakmica, dva postignuta gola i jednom asistencijom u elitnom hrvatskom takmičenju, Topić predstavlja potencijalnog bonus igrača za Zrinjski u narednoj sezoni.

Njegovo fudbalsko obrazovanje uključuje omladinske škole Sesveta i Dinama, dok je u Rudeš stigao kao posuđeni igrač Dinama.

S druge strane, Ivan Posavec, 25-godišnji ofanzivni vezni igrač, također će se pridružiti Zrinjskom. Prošle sezone je nosio dres slovenačke Olimpije, za koju je odigrao 25 utakmica i upisao četiri asistencije.

Njegova karijera obuhvata i nastupe za mladu selekciju Hrvatske, dok je u mlađim kategorijama igrao za Varaždin, Dinamo i Sesvete. Kroz svoju seniorsku karijeru, Posavec je igrao za Rudeš, Kustošiju, San Ignasio, Varaždin i Olimpiju.

Dolasci Topića i Posavca svakako će unaprijediti igru Zrinjskog u narednoj sezoni. Njihova mladost i iskustvo na visokom nivou takmičenja mogla bi biti ključna za ambicije kluba u nadolazećoj sezoni. Očekuje se da će se ova dva talentovana igrača brzo uklopiti u ekipu i doprinijeti njenom uspjehu na terenu.