Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, Luka Božičković, odlučio je napustiti redove Sloge Meridian i krenuti u novu fazu svoje fudbalske karijere. Ovaj talentovani veznjak potpisao je ugovor sa slovenskom ekipom Nafta, gdje će nastaviti svoj profesionalni razvoj.

Božičković je u redove Sloge stigao početkom godine iz rumunskog Voluntarija. Ubrzo nakon dolaska, pokazao je svoj potencijal i postao standardan član prvog tima. Tokom proljetnog dijela sezone, Božičković je odigrao 13 utakmica u Sloginom dresu, te je svojim igrama privukao pažnju stručnog štaba i navijača. U tih 13 nastupa, uspio je upisati dvije asistencije, što je dodatno doprinijelo uspjehu njegove ekipe.

Njegove dobre igre nisu prošle nezapaženo ni kod selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine. Božičković je dobio poziv za U21 selekciju, za koju je do sada upisao dva nastupa. Njegov talent i posvećenost treninzima osigurali su mu mjesto među najboljim mladim fudbalerima svoje zemlje, što je veliki korak naprijed u njegovoj karijeri.

Odlazak u slovensku Naftu predstavlja novi izazov za Božičkovića. Očekuje se da će tamo imati priliku dodatno se razvijati i sticati dragocjeno iskustvo u novoj sredini. Transfer u Naftu je važan korak za mladog fudbalera, koji će se sada suočiti s novim stilom igre i konkurencijom, što će mu omogućiti da unaprijedi svoje vještine i dokaže se na višem nivou.

Luka Božičković je primjer mladog igrača koji kroz posvećenost i naporan rad nastoji ostvariti svoje snove u svijetu fudbala. Njegova odluka da karijeru nastavi u Sloveniji pokazuje ambiciju i želju za napredovanjem, a pred njim su velike mogućnosti da se dokaže i postane važan igrač u novoj sredini. Njegov razvoj bit će pažljivo praćen, a navijači Sloge Meridian i bh. reprezentacije s nestrpljenjem će pratiti njegove buduće uspjehe.