Njemački reprezentativac Antonio Rüdiger ozlijedio je mišić u posljednjoj utakmici skupine A protiv Švicarske koja je završila rezultatom 1:1, objavio je njemački savez.

Iako je Rüdiger odigrao svih 90 minuta, sada je upitan za nastup u osmini finala Europskog prvenstva. Njemačka je ovim remijem osigurala prvo mjesto u skupini te će u subotu u 21 sat igrati osminu finala u Dortmundu.

Protivnik Njemačke u osmini finala bit će druga reprezentacija iz skupine C, u kojoj su trenutno Engleska s četiri boda, te Slovenija i Danska s po dva boda, dok Srbija ima jedan bod. Završne utakmice skupine C igraju se u utorak u 21 sat, kada se sastaju Engleska i Slovenija u Kölnu te Danska i Srbija u Münchenu.

Njemački izbornik Julian Nagelsmann izjavio je nakon utakmice da je Rüdiger osjetio problem s bedrom. Nagelsmann će morati promijeniti barem polovicu svoje centralne odbrane za osminu finala, jer je Jonathan Tah, koji je bio starter u svim utakmicama grupne faze, suspendiran zbog drugog žutog kartona dobivenog protiv Švicarske.

Nico Schlotterbeck, koji je ušao sredinom drugog poluvremena umjesto Taha, te Waldemar Anton, jedne su od opcija za odbranu u slučaju da Rüdiger ne bude mogao igrati.

Rüdiger je član Real Madrida i jedan od ključnih igrača njemačke reprezentacije, za koju je do sada upisao 72 nastupa.