Fudbaleri Fenerbahçea se pripremaju za novu sezonu pod vodstvom legendarnog Josea Mourinha. Velika je vjerojatnost da će u timu ostati bh. reprezentativac Edin Džeko.

Kapiten istanbulskog kluba, Džeko, podijelio je fotografije s današnjeg treninga Fenerbahçea na kojem su prisustvovali i navijači, pružajući podršku igračima i stručnom štabu. Ovaj događaj je razveselio sve simpatizere Fenerbahçea jer mnogi smatraju da su glasine o Džekinom odlasku završene.

Prošla sezona turske Superlige bila je vrlo napeta, a Galatasaray je u posljednjem kolu osvojio naslov s 102 boda. Fenerbahçe je završio na drugom mjestu, s tri boda manje od Galate. Džeko je prošle sezone bio drugi najbolji strijelac lige, postigavši 21 gol i ostvarivši 3 asistencije.

Ispred njega je bio samo Mauro Icardi iz Galatasaraya s 25 golova. Džekov ostanak u timu dodatno motivira navijače Fenerbahçea koji se nadaju boljoj sezoni. Mourinho, poznat po svojim trenerskim uspjesima, donosi nova očekivanja i uzbuđenje u turski klub.

Navijači se raduju što će legendarni trener voditi njihov tim. Klub se nada da će Mourinhova strategija i iskustvo donijeti pobjede i trofeje. Atmosfera na treningu bila je pozitivna, što je dobar znak za nadolazeću sezonu.

Fenerbahçe se nada da će ove sezone uspjeti prestići Galatasaray i osvojiti naslov prvaka. Džeko će igrati ključnu ulogu u tim naporima svojim golovima i iskustvom. Navijači su puni optimizma i vjeruju u svoj tim.