Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je s Italijom 1:1 u posljednjoj utakmici skupine B Europskog prvenstva, čime je završila na trećem mjestu u grupi s dva osvojena boda.

Hrvatska može proći u osminu finala samo kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe, ali za to su im potrebni povoljni rezultati drugih utakmica. Engleska mora pobijediti Sloveniju s barem tri gola razlike, Danska mora pobijediti Srbiju, Turska mora pobijediti Češku, a Portugal Gruziju. Izbornik Zlatko Dalić održao je press-konferenciju u Neuruppinu nakon utakmice.

“Mislio sam da me ništa neće pokolebati na mojem životnom putu. Ja potpuno preuzimam odgovornost za ovo, ja sam izbornik, ja određujem igrače i odgovornost je samo moja. Zato kažem da me neće ništa pokolebati. Neću tražiti ni u čemu alibi, da je netko kriv, sve sam ja napravio, zajedno s mojim stožerom. Odgovornost je moja. Nakon ne znam koliko uspjeha došao je neuspjeh.

Kako sam se znao nositi s uspjesima i nositi se sa svime, tako ću se nositi i s neuspjehom. Nije vrijeme da razmišljam što ću i kako oko reprezentacije. Samo kažem da neću tražiti alibi. Neću preskočiti suca s utakmice, ali nije on kriv. Mi smo sve imali u svojim rukama, primili smo golove u 95. i 98. minuti.

No, on nije slučajno poslan na tu utakmicu. Cijelu utakmicu nas je zakidao, a kulminacija je bila tih osam minuta nadoknade. Italija bi išla dalje i s tri boda, ali Hrvatska ide na Portugal i to je ta priča. Niste me podržali, ali ja kažem da su tu UEFA i FIFA i to je činjenica. Ne mogu se oteti tom dojmu.

Bilo je šest zamjena, dakle tri minute maksimalno. I bio je VAR minutu, a on stavi osam. Ali, opet, nije on kriv što mi ne spriječimo taj gol i što ne zabijemo onu kontru koju smo imali. Sve je bilo u našim rukama. Puno stvari se poklopilo, nismo uspjeli i žao mi je.”, poručio je Dalić, prenosi Index.