Prema Fabriziu Romanu, Bayern München ozbiljno razmatra dovođenje mladog nizozemskog veznjaka Xavija Simonsa, koji trenutno ima 21 godinu. Ovaj talentovani igrač je pod ugovorom s Paris Saint-Germainom (PSG), ali je prošlu sezonu proveo na posudbi u RB Leipzigu.

Tokom svog boravka u Leipzigu, Simons je ostavio značajan utisak, postigavši deset golova i pruživši 16 asistencija u ukupno 46 odigranih utakmica. Njegova trenutna tržišna vrijednost, prema Transfermarktu, iznosi 80 miliona eura.

Unatoč odličnim igrama, PSG ne planira zadržati Simonsa u prvoj momčadi za nadolazeću sezonu. Umjesto toga, francuski klub je spreman ponovno ga posuditi, ali Bayern München i RB Leipzig su zainteresirani za trajni otkup njegovog ugovora.

PSG nije spreman prodati Simonsa ovog ljeta, pa Bayern razmatra druge opcije. Ako plan s dovođenjem Simonsa ne uspije, Bayern će se okrenuti alternativi u vidu Danija Olma, španskog veznjaka koji također igra za RB Leipzig.

Dani Olmo, koji ima 26 godina, također je privukao pažnju mnogih velikih klubova. Njegova trenutna vrijednost na tržištu iznosi 50 miliona eura, prema Transfermarktu. U prošloj sezoni, Olmo je odigrao 27 utakmica za RB Leipzig, postigavši osam golova i upisavši šest asistencija.

Trenutno, i Xavi Simons i Dani Olmo su sa svojim reprezentacijama na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Simons igra za Nizozemsku, dok Olmo predstavlja Španiju. Oba igrača su ključni za svoje reprezentacije i njihovi nastupi na ovom prestižnom turniru dodatno će utjecati na njihove buduće karijere i potencijalne transfere.

Bayern München, jedan od najuspješnijih klubova u Evropi, jasno je pokazao svoju ambiciju da ojača sredinu terena dovođenjem vrhunskih talenata.