U sjeni Europskog prvenstva koje je u tijeku, Dinamo, hrvatski prvak, aktivno traži pojačanja za nadolazeću sezonu. Jedno od imena koje se ističe dolazi iz Španjolske – 22-godišnji stoper Raul Torrente iz Granade, čiji ugovor ističe za nekoliko dana.

Torrente je bio povezan s Dinamom već ovog zimskog prijelaznog roka, ali se transfer odgodio za ljeto. Ove sezone je odigrao 14 utakmica u La Ligi, uglavnom u prvom dijelu sezone, ali je kasnije zbog isteka ugovora završio na klupi. Sada se očekuje da će kao slobodan igrač uskoro stići na Maksimir.

Ovaj mladi stoper je prošao juniorsku školu Granade, nastupao za mladu reprezentaciju Španjolske (do 21 godine) te skupio 35 nastupa u klubu. Dinamo vidi Torrentea kao pojačanje za zadnju liniju koja je prošle sezone imala svojih izazova.

Prema klubskim izvorima, Torrente bi mogao potpisati već ovaj tjedan. Također, uskoro se očekuje dolazak Nicolsa Milanovića iz West Sydney Wanderersa, koji je prošlu sezonu završio s devet golova u 25 utakmica za australski klub. Navijači su već izrazili oproštaj od Milanovića, a čeka se i službena potvrda transfera.

Ako dođe u Dinamo, Torrente bi mogao svoju prvu sezonu u Europi provesti na posudbi u nekom klubu HNL-a, što bi mu pomoglo u prilagodbi. Lokomotiva je najvjerojatnija destinacija za posudbu. Unatoč Europskom prvenstvu, aktivnosti na Maksimiru ne posustaju, dok se klub intenzivno priprema za sljedeću sezonu.