Južnoafrički atletičar Jacques Freitag pronađen je mrtav samo dan prije nego što je svijet sporta izgubio još jednog svjetskog prvaka.

Nugzari Tsurtsumia, poznat po osvajanju svjetskog zlata u hrvanju rimsko-grčkim stilom 2019. godine, pronađen je mrtav u svom stanu u gradu Khobi, potvrdio je gruzijski hrvački savez.

Uzrok smrti još nije službeno objavljen, a istražitelji još istražuju je li smrt bila posljedica kaznenog djela ili prirodne uzročnosti.

Tsurtsumia je započeo međunarodnu karijeru s desetim mjestom na kadetskom svjetskom prvenstvu 2013. godine, a brzo je pokazao svoj potencijal osvajanjem srebrnih i brončanih medalja na juniorskim natjecanjima.

Njegov vrhunac došao je 2019. godine kada je postao svjetski prvak u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je nastavio s uspjehom osvajajući dodatne svjetske medalje – bronzu 2021. te srebro 2022. i 2023. godine.

Posljednje natjecanje Tsurtsumia je odradio u junu ove godine u Poljskoj, dodatno doprinoseći svojoj impresivnoj sportskoj karijeri.