U polufinalu Europskog prvenstva, koje će se održati u Allianz Areni u Münchenu, Španjolska i Francuska će se suočiti u utorak od 21 sat.

Ovo će biti repriza finala Eura 1984., kada je Francuska osvojila svoju prvu kontinentalnu krunu. Španjolska je do sada na turniru postigla 11 golova, dok je Francuska zabila samo tri, pri čemu su dva gola bila autogolovi protivničkih braniča, a jedan je Kylian Mbappé postigao iz penala.

Zbog slabog napadačkog učinka, francuski izbornik Didier Deschamps planira promjene za polufinale. Prema pisanju L‘Equipea, Deschamps bi mogao izostaviti jednu od svojih najvećih zvijezda iz udarne postave. Adrien Rabiot, koji je propustio četvrtfinale protiv Portugala zbog akumuliranih žutih kartona, vjerojatno će se vratiti u početnu postavu. U veznom redu bi mogao izostati Antoine Griezmann, 33-godišnji igrač Atlético Madrida, koji se nije istaknuo na turniru.

Deschamps želi ojačati sredinu protiv španjolske momčadi. Griezmann je već bio na klupi protiv Poljske, u posljednjoj utakmici grupne faze, gdje su sredinu terena držali Rabiot, N‘Golo Kanté i Aurélien Tchouaméni.

Ta utakmica završila je neriješeno 1-1. Deschampsove promjene ciljaju poboljšanje francuske igre i povećanje šansi za pobjedu protiv Španjolske.

Polufinale će biti veliki izazov za obje momčadi, a taktika i izbor igrača bit će ključni za konačni ishod.