Večeras će se u Minhenu za ulazak u finale Eura boriti fudbalske reprezentacije Španije i Francuske, što će biti njihov 37. međusobni susret.

Španjolska je pobijedila 16 puta, Francuska 13 puta, uz sedam remija. Na velikim natjecanjima, ovo će im biti sedmi duel, pri čemu su Francuzi četiri puta slavili. Prvi put su se sastali u finalu Europskog prvenstva 1984. godine, kada je Francuska, predvođena Michelom Platinijem, pobijedila 2:0 u Parizu.

Sljedeći duel bio je na Euru 1996. godine u grupnoj fazi, završivši rezultatom 1:1. Na Euru 2000. godine Francuzi su prošli u polufinale pobjedom 2:1 nad Španjolskom, a kasnije osvojili turnir.

Na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, Francuzi su u osmini finala pobijedili Španjolsku 3:1. Jedini trijumf nad Francuskom Španjolci su ostvarili na Euru 2012. godine, pobijedivši 2:0 u četvrtfinalu.

Posljednji njihov susret bio je u finalu Lige nacija 2021. godine, gdje je Francuska slavila 2:1. Unatoč vodstvu Španjolske golom Mikela Oyarzabala, Francuzi su preokrenuli golovima Karima Benzeme i Kyliana Mbappea.

Večerašnji polufinalni susret Eura igra se od 21 sat, uz direktan TV prijenos na BHT1.