Kontroverzna odluka njemačkog suca Felixa Zwayera da dosudi penal za Englesku protiv Nizozemske u polufinalu Eura glavna je tema te utakmice.

Pri vodstvu Nizozemske 1:0, Harry Kane je promašio gol, a Denzel Dumfries ga je zakačio po nozi. Nakon pregleda snimke, Zwayer je dosudio penal. Kane je izjednačio, a Ollie Watkins je u nadoknadi postigao gol za pobjedu Engleske 2:1.

Engleske legende tvrde da penal nije bio opravdan. Odluka je izazvala polemike jer je Engleskoj omogućila povratak u utakmicu i kasniju pobjedu. Nizozemci tvrde da penal nije bio opravdan, a s njima se slažu i Jamie Carragher i Gary Neville.

Srpski sudački stručnjak Dejan Nedić također misli da nije bio penal. Napao je voditelja VAR sobe Bastiana Dankerta, nazvavši ga neznalicom. Smatra da se Dankert umiješao bez razloga. Nedić je naglasio da bijeli igrač nije udario narančastog, što bi opravdalo penal.

Nedić je Dankerta nazvao “srbomrscem” zbog incidenta na SP-u 2018. kada je Srbija oštećena za penal protiv Švicarske. Prema njegovom mišljenju, Dankert se opet nepotrebno umiješao u odluku.

Odluka Zwayera i Dankerta izazvala je kontroverze i sumnje u pravednost suđenja.