Kolumbijski napadač Kevin Viveros ni ove sezone neće nositi dres Fudbalskog kluba Sarajevo. Viveros (24) je stigao u Sarajevo u ljeto 2023. godine kao veliko pojačanje, no odigrao je samo devet minuta za Bordo tim u pola godine. Nakon toga je posuđen kolumbijskom klubu La Equidad.

Njegova posudba u La Equidadu je završila u julu ove godine, a navijači Sarajeva su se nadali da će ga konačno vidjeti u bordo dresu. Međutim, to se neće dogoditi jer je Sarajevo ponovno posudilo Viverosa, ovaj put Atletico Nacionalu, najvećem kolumbijskom klubu.

Atletico Nacional, koji je 17 puta bio prvak Kolumbije, predstavio je Viverosa. Kolumbijski mediji izvještavaju da će Sarajevo za jednogodišnju posudbu dobiti 150.000 dolara.

Viveros ima ugovor sa Sarajevom do ljeta 2026. godine. Ako Atletico Nacional odluči kupiti Viverosa na kraju sezone, Sarajevo će dobiti dodatnih 1,4 miliona dolara.

Ova situacija razočarala je navijače Sarajeva koji su se nadali da će Viveros konačno zaigrati za njihov tim. Klub je odlučio da je najbolje za igrača i klub da Viveros provede još jednu sezonu na posudbi. Atletico Nacional je bio vrlo zainteresiran za Viverosa i smatra ga velikim pojačanjem.

Za Sarajevo, ovo je prilika da zaradi na igraču koji još nije pokazao svoj puni potencijal u bordo dresu.