Copa America se bliži kraju, a Argentina će 14. jula u finalu pokušati obraniti titulu protiv Kolumbije. Međutim, argentinska javnost proteklih dana ne govori o Messiju i njegovim suigračima, već o predsjedniku Argentinskog nogometnog saveza (AFA), Claudiu Tapiji.

Tapia, koji je također potpredsjednik komunalnog poduzeća “CEAMSE” iz Buenos Airesa, pratio je polufinalnu utakmicu protiv Kanade s tribina. Javnost je ostala zgrožena kada su vidjeli da je zaposlio čovjeka čiji je jedini zadatak bio brisati mu znoj s glave.

Od 2017. godine na čelu AFA-e, Tapia je naišao na oštre kritike jer navijači smatraju da je nepotrebno zaposlio čovjeka i stavio ga na platnu listu saveza. “Ponaša se kao da je iz kraljevske obitelji”, “Samo Tapiji treba netko da mu briše znoj”, “Ovaj lik izgleda kao da je izašao iz Scorseseovog filma. Tipična mafijaška svinja koja živi od novca drugih ljudi”, samo su neki od komentara zgroženih Argentinaca.

Također, nije na odmet spomenuti da je jedan period tijekom njegovog mandata blagajnik AFA-e bio njegov punac Hugo Moyano.

Kada je postao predsjednik AFA-e, odrekao se pozicije predsjednika drugoligaškog kluba Barracas Central, a na toj poziciji naslijedio ga je njegov sin Matias, što nije iznenadilo nikoga.