Niko Sigur (20) vjerojatno neće igrati u prvoj utakmici kvalifikacija za Konferencijsku ligu, koju Hajduk na Poljudu igra 25. jula protiv HB Torshavna s Farskih otoka.

Hajduk je prošle sedmice remizirao 1:1 sa Šahtarom u pripremnoj utakmici u Sloveniji, ali je Sigur tada ozlijedio gležanj. U sljedećim prijateljskim utakmicama protiv Ruh Lviv (3:1) i Fenerbahčea (1:0) nije nastupio.

Uoči utakmice s Ruh Lvivom rečeno je da je Sigurova ozljeda blaža i da neće igrati u preostalim pripremnim utakmicama kako bi se izbjegao rizik. Međutim, nakon dodatnih pregleda u Splitu, ustanovilo se da je ozljeda ozbiljnija nego što se prvotno mislilo.

Iako nema službene potvrde, vjerojatno će biti izvan terena sljedeće dvije do tri sedmice. Ako oporavak traje duže od dvije sedmice, Sigur će sigurno propustiti prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige, a uzvratna utakmica je 1. augustana Farskim otocima.

To bi bio veliki problem za trenera Gennara Gattusa jer je Sigur prošle godine bio ključan igrač s 38 nastupa i nedavno je dobio pretpoziv za Euro u Njemačkoj.

Rođen je u Kanadi, a u Hajduk je došao preko filijale Radomlja. Ugovor mu traje do ljeta 2028., ali klub bi mogao zaraditi na njegovom transferu prije toga.