Rukometaši iz Bosne i Hercegovine često prolaze težak put kako bi stigli do vrhunskih evropskih klubova, najčešće prelazeći preko Hrvatske (Zagreb) ili Slovenije (Gorenje, Celje). Rijetko se događa da neko direktno iz Premijer lige BiH ode u klub koji igra Ligu šampiona i koji se smatra jednim od najboljih na svijetu.

Do sada je možda najveći transfer iz Premijer lige BiH bio prelazak Adnana Šabanovića iz zeničkog Čelika u španski Atletico Madrid 2012. godine. Međutim, sada je Bekir Čordalija, koji je nedavno postao i reprezentativac BiH, iz Vogošće prešao u poljski Kielce.

Nakon što je Andreas Wolff napustio Kielce, ekipa je ostala sa Poljakom Miloszem Walachom i Hrvatom Sandrom Meštrićem na golu. Sada im se pridružuje i naš Bekir Čordalija, prema informacijama koje imamo, Čordalija je već dogovorio sve uslove i potpisao ugovor sa poljskim klubom, a njegov trener bit će proslavljeni Talant Dujshebaev.

Bekir Čordalija, visok 205 centimetara, oduševio je svojim nastupima za reprezentaciju BiH, kao i igrama na golu Vogošće. Potpisao je trogodišnji ugovor sa poljskim viceprvakom, Kielceom.

Kielce je osvajao 20 titula prvaka Poljske i 17 kupova, a 2016. godine su osvojili i Ligu prvaka. Također, imaju i dva srebra, dvije bronze i jedno četvrto mjesto na Final Fouru EHF Lige prvaka.