Španjolska i Engleska će se večeras u 21 sat na Olimpijskom stadionu u Berlinu boriti za naslov europskog prvaka. Pod vodstvom trenera Luisa de la Fuentea i Garetha Southgatea, obje reprezentacije su do sada neporažene na turniru.

Španjolska je u skupini B slavila protiv Hrvatske, Italije i Albanije, te u nokaut-fazi eliminirala Gruziju, Njemačku i Francusku.

Engleska je, s druge strane, u skupini C remizirala s Danskom i Slovenijom, a pobijedila Srbiju. U doigravanju su Englezi svladali Slovačku, Švicarsku i Nizozemsku. Španjolska će u ovom finalu pokušati osvojiti svoje četvrto europsko zlato, čime bi nadmašili Nijemce na vječnoj listi. Englezi pak traže svoj prvi europski naslov.

Engleska reprezentacija je jako motivirana. Prošli su put izgubili finale Europskog prvenstva na penale od Italije. Sada imaju novu priliku osvojiti svoj drugi veliki trofej, 58 godina nakon osvajanja Svjetskog prvenstva na domaćem terenu.

Engleski FA je uoči finala objavio poseban promotivni spot pod nazivom “Još jedna. Okreni stranicu”, posvećen ovoj važnoj utakmici, koji možete pogledati OVDJE.