Novak Đoković i Carlos Alcaraz danas su igrali finale Wimbledona. Njih dvojica su se prošle godine susreli u finalu Wimbledona, gdje je Španjolac u spektakularnom meču pobijedio Srbijanca rezultatom 3:2. Bilo je po setovima: 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4, čime je Španjolac stigao do svoje druge Grand Slam titule.

Danas je Alcaraz u potpunosti izdominirao protiv Đokovića i odigrao fenomenalan meč. Prvi set je Španac rasturio protivnika rezultatom 6-2, drugi set također izuzetno dominantno uzeo u svoju korist rezultatom 6-2.

Alcaraz je odigrao fantastično tokom čitavog meča, Đoković nije nalazio recept kako se vratiti.

U trećem setu Novak Đoković je pružio nešto borbeniju igru, ali ni to nije bilo dovoljno: Alcaraz je kod 4-4 napravio break, a potom je imao 40-0 u desetom gemu. Međutim, Novak Đoković je to spasio i zadržao se u igri vrativši break na 5-5.

Potom su obojica uzeli svoje gemove, a u tie breaku bio je pribraniji Alcaraz i na kraju zasluženo slavio pobjedu!

Carlos Alcaraz je dao izjavu nakon što je pobijedio Đokovića i osvojio drugu titulu u Wimbledonu.

„Iskreno, to je san za mene. Osvajanje ovog trofeja. Radio sam intervju sa 11 godina. Rekao sam da mi je san da osvojim Wimbledon. Ponavljam svoj san. Želim da nastavim. Očigledno je sjajan osjećaj igrati na ovom prekrasnom terenu. Da podignem ovaj nevjerovatan trofej. Za mene je ovo najljepši turnir, najljepši teren… i najljepši trofej. Završio sam svoj posao, sada idem gledati fudbal i finale Eura.”