Engleska je sinoć doživjela poraz od Španije u finalu Evropskog prvenstva, završivši utakmicu rezultatom 2:1. Kapiten engleske reprezentacije, Harry Kane, tako je propustio još jednu priliku da osvoji svoj prvi trofej u karijeri. Ovaj poraz je za Kanea bio posebno težak, s obzirom na njegove ambicije i dugogodišnje čekanje na šampionski pehar.

Harry Kane je veći dio svoje karijere proveo u Tottenhamu, klubu u kojem, uprkos impresivnim individualnim postignućima, nikada nije uspio osvojiti nijedan trofej. Prošle sezone, Kane je prešao u Bayern, vjerujući da će mu promjena sredine donijeti dugo očekivani uspjeh. Nažalost, sezona je završila bez ijednog trofeja, što je dodatno povećalo frustraciju ovog talentovanog napadača.

Prije tri godine, Engleska je također igrala u finalu Evropskog prvenstva, ali je tada poražena od Italije. Sinoćnja utakmica bila je prilika za popravni ispit, ali je ponovno završila razočaranjem za Kanea i njegov tim. Engleski navijači su se nadali da će ovaj put uspjeti, ali sreća nije bila na njihovoj strani.

Španija je do pobjede došla zahvaljujući golovima Nice Williamsa i Mikela Oyarzabala. Oba gola su bila rezultat odlične timske igre i precizne realizacije, čime su Španci pokazali svoju superiornost na terenu. Kane je bio vidno razočaran i utučen nakon utakmice, svjestan da je još jednom ostao bez toliko željenog trofeja.

Poraz u finalu još je jedan udarac za Harryja Kanea, koji je već dugo na vrhuncu svoje karijere, ali bez ijednog velikog trofeja u rukama. Njegova upornost i strast za igrom su neosporni, ali sudbina mu i dalje nije naklonjena kada je riječ o osvajanju šampionskih pehara. Kane će se morati ponovo dići iz pepela i nastaviti borbu za ostvarenje svojih snova.

“Teško je opisati riječima kako se svi osjećamo. Bila je jako teška utakmica, a teško je prihvatiti da smo primili gol u zadnjim minutama. Nije lako doći do finala, a kada uđete u njega, to onda morate iskoristiti. Mi nismo uspjeli. Ovo je užasno bolno i boljet će još dugo”, rekao je Kane koji je zamijenjen u 61. minuti susreta pri vodstvu Španije 1:0.