Danie Olmo je svojim sjajnim igrama za RB Leipzig i impresivnim nastupom na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje je postigao tri gola, stekao poziciju da može odabrati klub za sljedeću fazu svoje karijere.

Španjolska je nogometna reprezentacija u nedjelju trijumfirala nad Engleskom rezultatom 2:1 u finalu, čime su postali prva ekipa s četiri naslova europskog prvaka.

Španjolski igrači su osvojili nekoliko individualnih nagrada, uključujući priznanja za najboljeg mladog igrača (Lamine Yamal) i najboljeg igrača turnira (Rodri). Dani Olmo je također dobio nagradu za svoj doprinos, budući da je s tri postignuta gola bio među vodećim strijelcima turnira zajedno s još petoricom igrača.

Mnogi smatraju da je Dani Olmo bio ozbiljan kandidat za titulu najboljeg igrača turnira, iako nije osvojio tu nagradu, mogao bi dobiti priznanje na drugi način u skorijoj budućnosti. Spekulacije o njegovom mogućem transferu i odlasku iz RB Leipziga, gdje je stigao u zimskom prijelaznom roku sezone 2019/20, sve su glasnije.

Do vikenda je Manchester City bio glavni favorit za njegov potpis. Ranije se spominjao i Real Madrid, ali su odustali, dok je Barcelona zbog financijskih problema bila u pitanju glede njegovog povratka na Camp Nou.

U nedjelju su brojni engleski mediji objavili vijest da se Liverpool uključio u utrku za Danijem Olmom te da su Redsi trenutno u vodećoj poziciji za njegov potpis.