Prije desetak dana je službeno objavljeno da su Ivan Perišić i Hajduk sklopili ugovor o profesionalnom igranju do 30. lipnja 2025. godine. Svi su to shvatili kao potvrdu da će Perišić sigurno ostati i iduće sezone u dresu Hajduka, ali u cijeloj situaciji postoji jedan važan detalj.

Prilikom svog dolaska na Poljud prošle zime, Perišić je dogovorio klauzulu vezanu za mogući odlazak. Ova klauzula stupila bi na snagu 29. kolovoza i iznosi 200.000 eura.

Očito je da je ova klauzula poznata i u Turskoj, s obzirom na to da je Galatasaray izrazio veliki interes za hrvatskog reprezentativca.

Istina je da se Ivan Perišić ovog vikenda pridružio Hajduku na pripremama za novu sezonu i da je potpuno fokusiran na klub i prvu službenu utakmicu sezone. Ta utakmica je drugo pretkolo Konferencijske lige protiv Torshavna s Farskih otoka.

Međutim, ako ta utakmica ne prođe onako kako bi navijači Hajduka htjeli, nikad se ne zna. Turski mediji redovito plasiraju senzacionalne vijesti, a prema njima, Galatasaray je već započeo pregovore s Ivanom Perišićem i želi ga dovesti u Istanbul.

Ovaj potez može biti odgovor na pojačanja Fenerbahčea, posebno nakon što je klub angažirao trenera Mourinha.