James Rodriguez nekoć je bio velika zvijezda. Nakon impresivnog nastupa na Svjetskom prvenstvu 2014., Real Madrid ga je kupio od Monaca za 75 milijuna eura. U svojoj prvoj sezoni proglašen je najboljim veznjakom La Lige, a UEFA ga je 2015. uvrstila u najbolju momčad godine. Također je briljirao u Bayernu, gdje je 2017. ušao u najbolji sastav Bundeslige.

Međutim, posljednjih godina nije imao puno uspjeha. Ljeto 2020. otišao je u Everton kao slobodan igrač, a nakon jedne sezone preselio se u katarski Al-Rayyan. Godine 2022. vratio se u Europu kao igrač Olympiacosa, no grčki klub mu je raskinuo ugovor u travnju sljedeće godine nakon samo 23 utakmice.

Trebao mu je gotovo tri mjeseca da pronađe novi klub, a na kraju je potpisao za Sao Paulo. U Brazilu nije igrao najbolje, pa je u 22 utakmice postigao dva gola i četiri asistencije.

Usprkos slabijoj formi, izbornik Nestor Lorenzo pozvao ga je u kolumbijsku reprezentaciju za Copa Americu. Rodriguez je opravdao povjerenje, a Kolumbija je u finalu izgubila 1:0 od Argentine nakon produžetaka. James je proglašen najboljim igračem turnira, zabivši jedan gol i asistirajući šest puta.

Sao Paulo sada očekuje ponude za 33-godišnjeg Kolumbijca, koji želi ponovo igrati u Europi jer je dokazao da još uvijek može igrati na visokoj razini.