Nogometni portal Goal napravio je svoj izbor pobjednika i gubitnika s Europskog prvenstva u Njemačkoj. U kategoriju onih koji su oduševili ili iznenadili na Euru uvršteni su, primjerice, Lamine Yamal, koji je u finalu Eura slavio 17. rođendan i odigrao sjajan turnir, kao i gruzijska reprezentacija, kao veliko iznenađenje EP-a. U kategoriji gubitnik se uz Garetha Southgatea, Kyliana Mbappea, Italiju i Belgiju, nalazi i ime Luke Modrića.

“U svijetu nogometa koji sve više postaje šovinistički, teško je pronaći igrače koje baš svi vole. Ipak, Luka Modrić je jedan od takvih”, započinje se u objašnjenju, a onda podsjeća na jednu zanimljivu situaciju s turnira u Njemačkoj, kojom se potvrđuje napisano.

Novinar mu nije postavio pitanje, zahvalio mu se na svemu

“Nakon što je Hrvatska eliminirana izjednačujućim golom Italije u susretu trećeg kola grupne faze u Leipzigu, talijanski novinar odlučio je da neće postaviti pitanje Modriću. Umjesto toga zahvalio je malom mađioničaru na svemu čime je doprinio prekrasnoj igri tijekom godina i molio ga da se nikada ne povuče. Vidno dirnuti Modrić rekao je da će nerado na kraju morati objesiti kopačke o klin; samo nije bio siguran kada”, piše nogometni portal.

“Kako bilo, moguće je da smo u Leipzigu vidjeli posljednji Modrićev čin u međunarodnoj areni. Ako je tako, onda je kraj bio užasno tužan. Slika pokunjenog hrvatskog kapetana koji visoko drži nagradu za igrača utakmice bila je gotovo proganjajuća”, navodi se u tekstu i zaključuje:

“Ali odavanje počasti koje je uslijedilo na konferenciji za medije nakon utakmice prilično je pronicljivo ilustriralo zašto će Modrić tako nedostajati svakom pravom ljubitelju nogometa diljem svijeta.”

Index