Dok navijači Sarajeva s nestrpljenjem iščekuju revanš meč 1. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu, na stadion Koševo uskoro stiže novo pojačanje.

Mihael Kuprešak je dogovorio sve uvjete s bordo klubom i uskoro će potpisati ugovor, prema informacijama koje je objavio Faktor.

Kuprešak je bio povezivan s klubovima u Hrvatskoj, ali Sarajevo je bilo brže i odlučnije. Trener Zoran Zekić jasno je izrazio želju da dovede bivšeg igrača Širokog Brijega i posao je brzo priveden kraju.

Kuprešak će uskoro proći ljekarske preglede, a ako sve prođe po planu, potpisivanje ugovora će biti formalnost.

Dolaskom Kuprešaka, Sarajevo će dobiti značajno pojačanje za europske izazove i novu sezonu Premijer lige.

On je višenamjenski igrač koji može kvalitetno odigrati na poziciji lijevog beka i lijevog krila, što mu predstavlja veliku prednost.

Nakon sjajne polusezone u Širokom Brijegu, Kuprešak je odlučio napustiti klub i vratiti se u rodnu zemlju. Poznat je sredini Premijer lige, što će mu olakšati prilagodbu u novom okruženju.

Podsjećamo, Sarajevo u četvrtak igra revanš meč protiv Aktobea iz Kazahstana. Bordo tim trenutno vodi rezultatom 1:0, ali treba ostati oprezan jer gosti sigurno neće olako odustati. Sarajevo se sada smatra favoritom za prolazak u narednu rundu kvalifikacija.