Na svom Facebook profilu oglasio se predsjednik Nogometnog saveza BiH:

“Prešli smo i posljednju stepenicu u procesu implementacije VAR sistema na utakmicama WWin lige od naredne sezone.

Predstavnici FIFA-e Baveshan Murgan (Viši FIFA strateški menadžer za fudbalsku tehnologiju) i Majkl Bejli (FIFA VAR projekat menadžer) dali su zeleno svjetlo za upotrebu VAR sistema u najkvalitetnijem domaćem takmičenju.

To je konačna ocjena na osnovu dvodnevnog boravka u Sarajevu, gdje su detaljno ocjenjivali cijeli proces sa aspekta vrlo zahtjevnih kriterijuma propisanih od strane svjetske “kuće fudbala”.

Ni u jednom trenutku nisam sumnjao da ćemo dobiti “zeleno svjetlo” za upotrebu VAR-a, jer znam koliko smo od samog početka, prije nekoliko mjeseci, uložili truda, rada, vremena i sredstava.

Ovo je rezultat velikog angažmana svih ljudi koji su bili uključeni u ovaj proces, te im se zahvaljujem i čestitam.

VAR sistem u suđenju bavi se ispravkom čistih i očiglednih grešaka pri donošenju odluka od strane sudija na terenu, te sam uvjeren da ćemo sa ovim sistemom podići nivo domaćeg takmičenja na još veći nivo, te ga učiniti kvalitetnijim i fer za sve ekipe.

Nakon izgradnje terena sa hibridnom podlogom, ovo je još jedan veliki kapitalni projekat koji smo uspješno okončali, što sam i obećao na početku svog mandata.

Danas naše najkvalitetnije klupsko takmičenje ima sasvim drugačiji izgled, gdje publika ima mogućnost da prati sve utakmice pored malih ekrana, na kvalitetnim terenima, a sada će i sudijske greške uz pomoć VAR tehnologije biti svedene na minimum.”