Od 28. do 31. jula ove godine će se održati treći trening kamp namijenjen mladim austrijskim fudbalerima rođenim između 2005. i 2008. godine.

Ralf Rangnick, selektor Austrije koji će voditi treninge u Lindabrunnu, objavio je spisak od 33 igrača koji će učestvovati na kampu.

Posebno je zanimljivo što na spisku ima šest igrača koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine: Salko Hamzić (golman, FC Liefering, 2006.), Kenan Jusić (golman, Austria Beč, 2005.), Arjan Malić (defanzivac, SK Sturm Graz, 2005.), Kenan Muharemović (veznjak, Rapid Beč, 2006.), Ensar Musić (veznjak, Rapid Beč, 2007.) i Sanel Šaljić (napadač, Austria Beč, 2005.).

“EURO u Njemačkoj je pokazalo da možemo da se takmičimo na vrhunskom nivou. Cilj Fudbalskog saveza Austrije je da učinimo sve što možemo kako bismo reprezentaciju u bližoj i daljoj budućnosti učinili još uspješnijom. Želimo okupiti najveće talente u zemlji i omogućiti im da učestvuju u kampu za perspektivne igrače.”

Želimo im prenijeti važnost reprezentacije i motivisati ih da se što bolje pripreme za buduće izazove.

Moj trenerski tim i ja želimo upoznati igrače ne samo na terenu, već i van njega, kako bismo stekli što detaljniju sliku o njima”, izjavio je Rangnick za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza Austrije.