Vincent Kompany je tek nekoliko sedmica na čelu Bayern Minhena kao novi trener, no već su se pojavile spekulacije o mogućem nasljedniku ukoliko saradnja ne bude uspješna kao što je planirano.

Prema informacijama koje prenosi Kicker, prije nego što je Kompany imenovan, u maju su u Bayernu vodili razgovore o tome ko bi trebao preuzeti funkciju glavnog trenera. Izvještaji navode da su minhenski zvaničnici imali povjerenje u samo dva imena: Pepa Guardiolu i Jürgena Kloppa.

Navodno su šefovi Bayerna već uspostavili lagan kontakt s Kloppom. Ipak, ostaje nejasno da li bi Klopp uopće razmatrao preuzimanje Bayerna.

Klopp je na ljeto podnio ostavku u Liverpoolu nakon devet godina, najavivši pauzu od trenerskog posla. Ovaj 57-godišnjak je čak izjavio kako nije siguran da li će se ikada vratiti treniranju.

S druge strane, Pep Guardiola je trenutno pod ugovorom s Manchester Cityjem do 2025. godine, i nije poznato šta će Španac odlučiti nakon isteka tog ugovora.

Osim Guardiole i Kloppa, u izvještaju se spominju i trener Bayer Leverkusena Xabi Alonso, kao i trener Stuttgarta Sebastian Hoeneß, kao potencijalni kandidati za trenera Bayerna.

Kompany je potpisao ugovor s Bayernom do 2027. godine, preuzimajući poziciju 1. jula kao nasljednik Thomasa Tuchela iz Burnley FC-a.