Ekvadorski fudbalski klub Barcelona iz Guayaquila zavijen je u crno nakon tragičnih vijesti koje su stigle iz bolnice. Mladi golman Justin Cornejo, koji je bio član ovog kluba, preminuo je od posljedica povreda zadobijenih nakon pada u tuš kabini. Vijest o njegovoj smrti šokirala je sve u klubu i izazvala ogromnu tugu među igračima, osobljem i navijačima.

Cornejo je pao u tuš kabini u noći sa nedjelje na ponedjeljak, pri čemu je udario glavom. Nakon pada, hitno je prevezen u bolnicu gdje su doktori konstatovali da nema moždane aktivnosti, te je pao u komu. Od tog trenutka, situacija je bila veoma ozbiljna, a porodica i prijatelji mladića nadali su se najboljem ishodu.

Nažalost, u srijedu ujutru stigle su najgore moguće vijesti – dvadesetogodišnji golman je preminuo. Ova tragična vijest duboko je potresla sve u klubu, koji su se nadali da će se mladi Cornejo uspjeti oporaviti. Klub je izrazio svoju duboku tugu i saučešće porodici preminulog golmana.

Barcelona iz Guayaquila trebala je igrati meč Copa Sudamericane protiv brazilskog Bragantina na svom terenu te noći, ali je utakmica odložena. Odluka o odlaganju utakmice donesena je kako bi se igračima, stručnom štabu i navijačima pružilo vrijeme da se oporave od šoka i tuge zbog gubitka mladog golmana.

Ovaj tragični događaj podsjetnik je na krhkost života i značaj brige za sigurnost igrača. Justin Cornejo ostavio je neizbrisiv trag u svom klubu, a njegova smrt predstavlja veliki gubitak za ekvadorski fudbal.

Tužnu vijest možete pogledati OVDJE