Velika anketa koju je provela ugledna američka sportska mreža ESPN obuhvatila je glasovanje za najbolje sportaše i sportašice 21. stoljeća, među kojima se našao i hrvatski nogometaš Luka Modrić. Kao kapetan hrvatske reprezentacije i ključni igrač Real Madrida, Modrić je zauzeo visoko 55. mjesto.

Ovo priznanje dobiva na težini s obzirom da je ispred njega ostala impresivna lista uglednih nogometaša.

Na primjer, njegov novi suigrač Kylian Mbappe rangiran je na 65. mjestu, dok su iza Modrića smješteni legendarni Barcelonini igrači poput Andreasa Inieste na 70. i Xavija na 75. mjestu. Brazilski Ronaldo nalazi se tek na 87. poziciji, dok su se Ronaldinho i Zlatan Ibrahimović jedva ugurali među prvih sto.

Iza Modrića su zapažena imena kao što su sprinterice Allyson Felix i Shelly-Ann Fraser-Pryce, košarkaši Jason Kidd, Kawhi Leonard i James Harden, tenisači Andy Murray i Venus Williams te zvijezda američkog nogometa Aaron Rodgers i boksač Manny Pacquiao.

ESPN je istaknuo Modrićeve brojne uspjehe tijekom njegove karijere, uz citat svog trenera u Real Madridu Carla Ancelottija koji ga opisuje kao vrhunskog igrača i spektakularnu osobu. Modrić je svojim doprinosom Realu i hrvatskoj reprezentaciji utemeljio “nemilosrdnu pobjedničku kulturu”.

Mreža će naknadno objaviti top 50 sportaša na listi, a među favoritima za sam vrh nalaze se Tom Brady, LeBron James, Rafael Nadal, Novak Đoković, Roger Federer, Serena Williams, Tiger Woods i Lionel Messi.

Listu najboljih možete pogledati OVDJE