Gareth Southgate je u utorak ujutro dao ostavku na poziciju izbornika engleske reprezentacije nakon što je po drugi put zaredom izgubio u finalu Europskog prvenstva.

Britanski mediji već spekuliraju o njegovim mogućim nasljednicima, a među kandidatima je i jedna žena. Radi se o Sarini Wiegman, izbornici ženske engleske reprezentacije, koja je također potencijalna kandidatkinja za nasljednicu Southgatea.

Wiegman je Nizozemka koja vodi englesku žensku reprezentaciju od 2021. godine, nakon što je pet godina bila izbornica Nizozemske.

Pod njenim vodstvom, Engleska je prošle godine osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu, iza Španjolske. Godinu prije toga, osvojila je Europsko prvenstvo. FIFA ju je četiri puta proglasila najboljom trenericom svijeta. Engleski novinari su pitali Sarinu Wiegman kako se osjeća u vezi s glasinama da bi mogla preuzeti mušku reprezentaciju Engleske.

Wiegman je odgovorila da to smatra neprimjerenim. Izjavila je da je razočarana zbog Southgateovog odlaska. Dodala je da joj se Gareth sviđa i kao osoba i kao trener. Također je rekla da je inspirativno ono što je Southgate postigao s engleskom reprezentacijom.

”To je stvarno neprimjereno”, rekla je Wiegman i nastavila: ”Razočarana sam što je Southgate otišao. Gareth mi se sviđa i kao čovjek i kao trener. Mislim da je stvarno inspirativno to što je napravio s Engleskom.”