Hajduk Split će konačno obradovati svoje navijače prvim pojačanjem ovog ljeta. Prema informacijama Index.hr-a, novi igrač Splićana postat će 19-godišnji Newerton.

Ovaj talentirani Brazilac dolazi iz ukrajinskog prvaka Šahtara na jednogodišnju posudbu. Svi uvjeti su dogovoreni i ako ne bude nepredviđenih okolnosti, Brazilac će uskoro stići na Poljud.

Podsjetimo, Hajduk je 6. srpnja odigrao prijateljsku utakmicu protiv Šahtara, a dan kasnije sportski direktor Šahtara, Darijo Srna, najavio je mogućnost dovođenja brazilskog igrača u Hajduk, ističući da želi pomoći klubu oko pojačanja.

Newerton igrač sitne građe koji je visok svega 167 cm i igra primarno na poziciji lijevog krila, ali je iskoristiv i na desnoj strani. Prošao je omladinski pogon Sao Paula te igrao za mlađe kategorije do U-20 momčadi, ali nije debitirao za prvu momčad. Šahtar ga je prošlog ljeta kupio za 3.6 milijuna eura te je potpisao ugovor s ukrajinskim prvakom do ljeta 2028. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 2.5 milijuna eura.

Newerton je prošle sezone upisao 21 nastup za Šahtar u svim natjecanjima, a 12 puta je bio starter. Zabio je jedan pogodak i upisao jednu asistenciju, a ni u jednoj utakmici nije odigrao svih 90 minuta.