Fudbaleri Egnatije uspjeli su anulirati zaostatak iz prvog meča kvalifikacija za Ligu prvaka protiv banjalučog Borca i rezultatom 2:1 na Elbasan Areni izboriti produžetke. Borac je nakon penal serije prošao dalje.

Egnatija je u visokorizičnom meču povela sa 1:0 golom Ibrahimoglua u 17. minuti, a na 1:1 je poravnao Lukić u 30. minuti.
Bio je to ishod koji je vodio Borac u narednu rundu kvalifikacija, s obzirom na to da je bh. prvak u prvom meču slavio sa 1:0.

Ipak, albanski predstavnik je u 82. minuti iskoristio jednu od rijetkih šansi u drugom poluvremenu i golom Doukoua osigurao produžetke.

U produžetku je viđena nesvakidašnja situacija, tj. problemi sa mrežom na golu. Utakmica je prekinuta čak na nekoliko minuta da se zavežu privremeno čvorovi kako bi mreža “na nešto ličila”.

Nakon što nije bilo pogodaka u produžecima, Borac je na penal seriji dobio Egnatiju i zakazao duele sa PAOK-om.

Facebook stranica Borca je nakon utakmice napisala: “Neka se spremi PAOK!”

Situacija je sada jasnija kada je u pitanju plasman Borca u Evropi. Naime, Borac je večerašnjim prolaskom prvog pretkola Lige prvaka omogućio sebi minimalno play-off Konferencijske lige i u slučaju da sve utakmice izgubi do tada.

Ukoliko bude poražen od PAOK-a, Borac će takmičenje nastaviti u trećem pretkolu Evropske lige, a ukoliko i tamo bude poražen, ima zagarantovan play-off Konferencijske lige.

Drugim riječima, Borcu je potrebna pobjeda još protiv jednog protivnika u bilo kojoj fazi pretkola, kako bi igrao grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.