Bh. nogometni klubovi Velež i Sarajevo večeras igraju uzvratne utakmice prvog pretkola Konferencijske lige protiv Inter Escaldesa iz Andore i Aktobea iz Kazahstana.

Velež je u prvoj utakmici s Interom na Grbavici odigrao 1:1, razočaravši navijače koji su očekivali sigurnu pobjedu protiv slabijeg suparnika.

Danas će imati priliku za popravak na Nacionalnom stadionu, gdje su ponovno blagi favoriti.

Trener Veleža, Damir Čanadi, naglasio je važnost opreza protiv dugih lopti protivnika, koje su im zadavale velike probleme u prvoj utakmici. Očekuje da će Inter igrati s istom taktikom te će nastojati spriječiti protivnika da diže loptu.

Sada, s većim međusobnim poznavanjem, jedini cilj im je prolazak dalje. “Želimo pobijediti u Andori i tako ćemo se postaviti na utakmici”, poručio je Čanadi.

Pobjednik ovog dvomeča će u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv grčkog AEK-a.

Sarajevo je prije sedam dana pokazalo zašto je kvalitetniji sastav od Aktobea pobjedom od 1:0 u Kazahstanu, iako su domaćini po kladionicama bili favoriti.

Navijači Sarajeva su prepoznali sjajan rezultat te su masovno kupovali ulaznice za večerašnji revanš na Koševu. Klub je već sinoć objavio da je prodano više od 70 posto ulaznica.

Trener Sarajeva, Zoran Zekić, izjavio je da igrači trebaju ući u utakmicu s velikom vjerom i podrškom navijača, ali bez podcjenjivanja Aktobea. Naglasio je da je riječ o dinamičnoj i dobroj ekipi koja je u formi. Predviđa tešku utakmicu i ističe bogatu povijest Sarajeva u europskim natjecanjima, s raznovrsnim uspjesima. “Volio bih reći da smo favoriti, ali nismo”, zaključio je Zekić.

Pobjednik ovog dvomeča igrat će u drugom pretkolu protiv slovačkog Spartaka iz Trnave

Parovi, satnice i TV prijenosi:

Inter Escaldes – Velež 18:00, Arena Sport

Sarajevo – Aktobe 21:00, MY TV