Dušan Tadić, dosadašnji kapiten reprezentacije Srbije, potvrdio je svoje povlačenje iz nacionalnog tima u javnom obraćanju na društvenim mrežama.

Evo kako je izgledalo Tadićevo saopštenje:

“Želim da se obratim svim ljubiteljima fudbala ovim saopštenjem.

Trudim se da budem iskren i direktan, kao što sam bio i tokom izjava na Evropskom prvenstvu.

Stojim iza svojih riječi. Važno je napomenuti da nisam imao namjeru da povrijedim saigrače ili bilo koga drugog iz tima Srbije tokom boravka u Njemačkoj, zbog čega želim da poslednji put objasnim neke stvari koje su izazvale polemike.

Odlučio sam se da se povučem iz dresa reprezentacije Srbije. Da li ću i dalje moći da doprinesem timu u budućnosti, to će procijeniti stručni štab, javnost ili bilo ko ko se bude bavio fudbalom.

Reprezentacija je za mene uvijek bila ljubav. Ljubav prema zemlji, narodu, igri, takmičenju, druženju… Prošli smo mnogo zajedno – radost, tugu, osmijeh, krv, sreću, ali i mnogo bola i patnje. Nijedan neuspjeh u klubu ne može se uporediti sa neuspjehom u reprezentaciji, ali isto tako nijedan uspjeh u klubu ne može nadmašiti radost uspjeha u dresu Srbije.

Sa ponosom sam nosio i branio grb državnog tima, kako van terena, tako i na terenu. Bio sam privilegovan što sam predstavljao Srbiju na Svjetskim prvenstvima, Evropskom prvenstvu i Olimpijskim igrama.

Rekordi me nikad nisu zanimali, ali kapitenska traka je bila posebna odgovornost, čast i povjerenje. Ako ističem nešto, to bi bio rekord u broju asistencija. Svi koji me poznaju znaju koliko mi je to važno. Uvijek sam više volio asistirati nego postizati golove.

Hvala našem narodu i navijačima na podršci, kako u aplauzima, tako i u kritikama. I u kritikama sam osjećao podršku i ljubav prema reprezentaciji. U sportu je teren uvijek onaj koji pokazuje gdje ste i koliko zaslužujete. Hvala svima koje sam upoznao od prvog dana kada sam postao dio reprezentacije i Fudbalskog saveza Srbije. Učinili su me boljim čovjekom i sportistom.

Opraštam se od reprezentacije, ali vjerujem da ću jednog dana ponovo biti tu. Nakon igračke karijere, želim ostati u fudbalu jer nema ništa ljepše nego pomoći svojoj zemlji ako je to moguće. Sa svojom porodicom i prijateljima, na tribinama ili ispred ekrana, uvijek ću biti vjeran navijač Srbije.”

Ovo je bio Tadićevo saopštenje javnosti povodom oproštaja od reprezentacije.

Fotografije uz poruku pogleajte:

Ovdje