Mladi brazilski nogometaš Savinho (20) potpisao je petogodišnji ugovor s engleskim prvakom Manchester Cityjem, objavili su “Građani”. Savinho je prvo pojačanje Cityja ovog ljeta, a dolazi iz Troyesa, čiji je član od 2020. godine.

Prošle sezone bio je na posudbi u Gironi, gdje je postigao devet golova u 37 nastupa u La Ligi. Girona je završila sezonu na trećem mjestu i plasirala se u Ligu prvaka, a Savinho je pridodao i deset asistencija.

“Sretan sam što ću karijeru nastaviti u Manchester Cityju, trenutno najboljoj momčadi na svijetu,” rekao je Savinho, koji je ponikao u Atletico Mineiru, a u Troyes je stigao s 18 godina. “Uzbuđen sam zbog prilike trenirati pod vodstvom Pepa Guardiole, jednog od najvećih trenera ikada,” dodao je.

Savinho je upisao sedam nastupa za Brazil, a prvi gol postigao je prošlog mjeseca protiv Paragvaja na Copa Americi. Prema Transfermarktu, njegova vrijednost iznosi 50 milijuna eura.

“Savinho je vrlo uzbudljiv igrač i mislim da će navijači Cityja uživati gledajući ga. Potpuno smo uvjereni u njegove sposobnosti. Još je mlad i ima potencijal postati još bolji, a svi znaju da je Pep najbolji u razvijanju igrača,” izjavio je sportski direktor Txiki Begiristain.