Hajduk je pobijedio Široki Brijeg rezultatom 3:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj na Poljudu, a golove su postigli Marko Capan, Madžid Šošić i Roko Brajković.

Susret je bio posljednja pripremna utakmica pred drugo pretkolo Konferencijske lige protiv HB Torshavna. Hajduk je potvrdio dolazak 25-godišnjeg gambijskog napadača Abdouliea Sanyjanga iz francuskog Grenoblea.

Trener Hajduka, Gennaro Gattuso, pohvalio je igrače za prikazani trud, posebno zbog visokih temperatura. Rekao je da ne podnosi izgovore te da svi moraju dati sve od sebe bez obzira na uvjete. Gattuso je dodao kako je ponosan na mentalitet i volju igrača te istaknuo važnost izbjegavanja ozljeda.

Gattuso je naglasio da je rad u vrućini izazovan, ali je uvjeren da igrači mogu održavati njegov dinamičan stil igre. Smatra da svi igrači moraju prihvatiti teške uvjete jer su jednaki za sve.

Sutra će biti obavljeni prvi testovi s novim igračem, koji će se odmah priključiti momčadi. Radi se o brzom igraču koji dobro probija linije. Gattuso je spomenuo da se završavaju pregovori oko dovođenja Ivana Rakitića te zahvalio klubu na žrtvi jer nemaju puno novca.

Ivan Perišić je danas prvi put igrao pod Gattusovim vodstvom i još je u fazi oporavka. Gattuso je naglasio važnost jednakog odnosa prema svim igračima i istaknuo da teren uvijek pokazuje stvarno stanje.

Poruka navijačima uoči prve utakmice nove sezone je da će momčad govoriti svojim djelima na terenu te da ne trebaju stvarati pretjeranu euforiju ili najavljivati titule, već se nastaviti truditi i očekivati rezultate.