Edin Džeko bio je dvostruki strijelac u pobjedi Fenerbahčea od 5:1 protiv Hull Cityja. Bosanskohercegovački napadač, koji se u medijima povezuje s mogućim dolaskom u Hajduk, postigao je golove protiv engleskog drugoligaša u 38. i 46. minuti utakmice. Na terenu je bio do 70. minute, a nakon utakmice objavio je četiri fotografije i jednu rečenicu na Instagramu.

Ovo je prva Džekina objava na društvenim mrežama u posljednjih gotovo mjesec dana, no mnogi su je protumačili kao jasan znak da nema namjeru napustiti Fenerbahče. Džeko je pod ugovorom s turskim klubom i za sljedeću sezonu. “Lijepo je vratiti se kući,” napisao je Džeko, koji i u poznijim godinama karijere pokazuje svoju klasu.

Džeko ima izuzetno trofejnu karijeru. Kao napadač postizao je golove za Romu, Manchester City, Wolfsburg, Inter… U prošloj sezoni odigrao je 46 utakmica za Fenerbahče, u kojima je postigao 25 golova i ostvario 10 asistencija.

U ranijoj fazi karijere, Džeko je s Wolfsburgom osvojio ligaški naslov u Njemačkoj, dok je s Manchester Cityjem dvaput bio prvak Engleske. Na svom trofejnom nogometnom putu igrao je i finale Lige prvaka s Interom.

To finale Lige prvaka dogodilo se u sezoni 2022./23., a bolji od talijanskog kluba bio je Manchester City, koji je slavio pobjedu s 1:0.