Ifet Đakovac, vezista koji trenutno igra za TSC, mogao bi postati novo ime u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Prema informacijama koje su prenijeli srbijanski mediji, selektor Sergej Barbarez je zainteresovan za Đakovca, a očekuje se da će se pregovori uskoro završiti.

Đakovac je stekao značajno iskustvo u Super ligi Srbije, s više od 100 nastupa. TSC, njegov trenutni klub, završio je prošlu sezonu na trećem mjestu. Prije TSC-a, Đakovac je igrao za mlade selekcije beogradskog Partizana, kao i za Zlatibor i Tuti.

Povodom informacija o mogućem prelasku u reprezentaciju BiH, Đakovca su kontaktirali novinari portala Faktor. On je potvrdio svoje želje da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, izražavajući zadovoljstvo mogućnošću da obuče dres Zmajeva.

– Predali smo papire, čekamo pasoš, to je ono što i ja znam što se toga tiče. Moja želja je da igram za Bosnu i Hercegovinu. Imao sam već sastanak sa selektorom Sergejom Barbarezom i direktorom Emirom Spahićem, priča Đakovac za Faktor.

Ima rodbine u našoj zemlji.

– Imam puno rođaka u Bosni i Hercegovini, kratko je dodao prema svemu sudeći novi Zmaj.