Fudbaleri Veleža doživjeli su težak poraz u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, izgubivši u Andori.

FK Velež je eliminisan u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije od strane Intera Escaldesa iz Andore. Nakon što su u prvom meču na Grbavici remizirali (1:1), u revanšu su pretrpjeli težak poraz sa 5:1.

Dok u Andori slave historijski uspjeh, u Veležu vlada tišina. Nema službenih reakcija iz kluba nakon ovog razočaravajućeg poraza i ranog ispadanja iz evropskog takmičenja.

Navijači su izuzetno nezadovoljni nastupom Veleža, jer je jedina pozitivna stvar u Andori bila prisutnost grupe navijača Veleža koja je prevalila veliki put da podrži svoj klub.

Na zvaničnoj stranici kluba mogu se pročitati brojni komentari, od kritika upućenih igračima i treneru, do predviđanja borbe za opstanak u WWin ligi.

“Najveća odgovornost na upravi. Klafurić je otišao jer čovjek nije imao podršku za svoje ideje, a nenormalno je bilo ne podržati trenera koji ima rezultat. Ključ svega je odlazak trenera. Ima tu još ‘aferima‘”

“Ne mogu od stida ni na posao otići.”

“Najveća bruka u historiji bh nogometa,jel i za ovo kriv Vico Zeljković?”​

“Najbolji igrač : Red Army ! Svaka čast navijačima”

“Najavi nam Kevelj najveći budžet u historiji kluba.. Mjesec dana kasnije: Okeke i Bajrić u odbrani, Pršeš u sredini i Haskić pred penziju u napadu Obzirom da ove sezone ispadaju 4 kluba, očigledno će biti borba za opstanak. S R A M O T A !”

“Ovo je dno dna. Prvi i najveći krivac je Senad Kevelj i uprava, pa onda limitirani igrači koji opet nisu prepoznati kao takvi to je nažalost njihov domet kakav Pršeš viška ima 5 poteza ili Suljić mrtvi, najmanje je kriv Čanadi koji je došao tu, dobio jednu pripremnu utakmicu i dobio na gotovo ekipu”, samo su neki od komentara navijača Veleža nakon debakla.